Acestea sunt cele zece alimente care nu expiră, așa că nu ai de ce să-ți faci griji. Totuși, trebuie să ții cont de temperature la care trebuie să le ții pe unele dintre ele.
Orezul
Cea mai bună temperatură la care trebuie să depozitezi orezul este în jur de 5 grade. Este mai indicat să păstrezi orezul în pungi de plastic vidate pentru că astfel expiră în 30 de ani și nu își pierde valorile nutriționale.
Laptele praf
Laptele praf este un aliment procesat și poate fi păstrat mult timp într-un recipient.
Sorul de soia
Sosul de soia poate fi păstrat timp de 3 ani și consumat fără probleme. Desigur, temperatura la care trebuie depozitat trebuie să fie una potrivită și mai contează și calitatea acestuia.
Siropul de aețar
Siropul de arțar care nu a fost desfăcut poate rezista sute de ani, potivit Asociației de Producători de Sirop de Arțar din Massachusetts. După desfacere, este indicat să îl pătrăm la frigirer și rămâne valabil timp de câțiva ani.
Boabele de fasole
Boabele de fasole uscată expiră în aproximativ 30 de ani dacă sunt depozitate la temperatura camerei și în recipiente închise.
Sarea
Sarea este un mineral, nu un aliment, deci este practic imposibil să expire. Cu toate acestea, este valabil doar la sarea grunjoasă, nu la cea iodată, care expiră într-un an.
Băuturile alcoolice
Băuturile alcoolice spirtoase precum vodka, romul și coniacul nu au termen de valabilitate, dar este important să le păstrăm în locuri răcoroase.
Oțetul
Oțetul este un alt produs fără dată de expirare și, păstrat într-un dulap, ferit de sursele de căldură, poate rezista ani de zile.
Zahărul
Zahărul, precum sarea, rezistă mult timp dacă este păstrat într-un recipient închis, la temperatura camerei.
Mierea
Mierea este singurul aliment din lume care rezistă la infinit, datorită unui compus chimic existent, ceea ce face imposibil ca bacteriile să se dezvolte. În timp ce un grup de arheologi săpau în jurul unei piramide din Egipt, au descoperit borcane cu miere de acum 3.000 de ani, scrie BrightSide.com.